pyrit

Farba: zlatý alebo hnedý
Vzhľad: kovový, niekedy kockové kryštály
Výskyt: bežný
Náleziská: Veľká Británia, Severná Amerika, Chile, Peru, Španielsko

Vlastnosti
Železný pyrit predstavuje vynikajúci energetický štít. Blokuje negatívne energie a znečistenie na všetkých úrovniach vrátane infekčných chorôb. Pokiaľ ho budete nosiť na krku, ochráni vyššie i fyzické telo, od ktorých odkláňa úrazy a nebezpečenstvo.
Pyrit je výrazne pozitívny kameň. Pomáha prekonávať nedotklivosť a citovú nerovnováhu. Dovoľuje postupne skúmať rôzne možnosti a schopnosti, zvyšuje príliv nových myšlienok. Kus železného pyritu položený na stôl dodá energiu všetkému okolo seba. Pomáha pri plánovaní veľkých podnikateľských zámerov. Svojho majiteľa kameň učí, ako nazerať na vonkajšiu fasádu a súčasne ho vedie k diplomatickému jednaniu.
V duševnom živote prináša pyrit úľavu od úzkosti a sklamania. Prebúdza sebadôveru a vedomie vlastnej ceny. Pomáha mužom, ktorí sa cítia v podriadenom postavení. Zvyšuje im sebadôveru a vieru v ich mužné vlastnosti. V niektorých prípadoch – u mužov typu „macho“ – však môže byť tento vplyv až príliš silný vedie potom k agresívnemu jednaniu. Ženám napomáha prekonávať podriadené, „služobné“ postavenie spoločne s komplexom menejcennosti.
Pyrit posilňuje duševnú aktivitu, pretože zrýchľuje prúdenie krvi do mozgu. Zlepšuje pamäť a schopnosť vyvolávať spomienky. Zvlášť kockový pyrit rozvíja a usporadúva duševné schopnosti. Uvádza do rovnováhy inštinkt s intuíciou a kreativitu so schopnosťou analýzy.
V citovom živote pomáha pyrit proti melanchólii a hlbokému zúfalstvu. Na telesnej úrovni zvyšuje energiu a prekonáva únavu a vyčerpanosť. Bráni presakovaniu energie z fyzického tela a aury. Pyrit zvyšuje okysličovanie krvi a posilňuje obehový systém. Jedná sa o ideálny kameň na liečenie, ktorý pôsobí veľmi rýchlo a odhaľuje zdroje nerovnováhy. Zvlášť užitočný je pri odhaľovaní koreňov karmickej a psychosomatickej nevyrovnanosti.

Liečebné využitie
Pyrit pôsobí blahodárne na kosti a podporuje tvorbu buniek. Napráva poškodenú DNA, vyrovnáva úroveň meridiánov a pomáha pri poruchách spánku vyvolaných problémami so zažívaním. Posilňuje tráviaci trakt a neutralizuje požité jedy. Priaznivo ovplyvňuje obehový a respiračný systém. Zvyšuje okysličovanie krvi. Pyrit blahodárne pôsobí na pľúca, potláča astmu a bronchitídu.

Umiestnenie
Umiestnite v kapsičke na krk alebo pod vankúš.

pyrit pyrit
pyrit pyrit

pyrit pyritove slnko
pyrit pyritové slnko

33 komentárov

  • Filip D. píše:

    Pekné.

  • nádherné píše:

    dobry den,

    potrebujeme zohnat 1 pyritove slnko
    ale mame velmi malo casu …
    19.6. odchadzame zo Slovenska a slnko by malo byt darcekom pre vzácneho človeka

    mozete mi napisat info :
    -ci je mozne ho u vas ziskat
    -aka je cena

    dakujem

    1. Suss píše:

      V avione v Bratislave je stanok z kamenmi oproti obchodu Cropp town kde maju pyrit aj pyritove slnko 😉

    2. Suss píše:

      A to slnko stoji okolo 15€

  • danusa píše:

    toto nie je obchod s kameňmi, ako môžete vidieť, takže nie, nedá sa tu získať nič hmotné 🙂 a obávam sa, že na pyritové slnko môžete zabudnúť, lebo na slovensku ho zoženiete ťažko a ešte ťažšie v takom krátkom čase…

  • Artur píše:

    Skvelý článok 😀 dosť mi pomohol na projekt. Ďíki.

  • danusa píše:

    tak to som rada 🙂

  • madisan píše:

    Dobrý den, ráda bych se zeptala či má účinky pyrit a chalkopyrit stejné účinky? Nebo v čem se liší?
    Předem děkuji za radu.

  • danusa píše:

    ahoj madisan, vyzerá, že majú rovnaké účinky. chemicky je to ten istý kameň, len chalkopyrit má navyše meď oproti pyritu.

  • Zuzka píše:

    prosím, ako sa tento kameň čistí? ďakujem

  • danusa píše:

    ahoj Zuzka, pyrit by sa mal čistiť buď na hematite alebo v dyme, v soli… nemôže ísť do vody, lebo zhrdzavie.

  • Dominika píše:

    Dobrý deň. Chcem sa opýtať, či je možné u Vás aj kúpiť kamene

    1. Dominika píše:

      A ešte otázočka. Môže sa pyrit nosiť na ruke? Ďakujem, krásna stránka

  • danusa píše:

    ahoj Dominika 🙂
    prosím tykaj. nepredávam nič, takže sa nedajú kúpiť u mňa kamene 🙁
    pyrit sa určite môže nosiť na ruke.
    teším sa 🙂

  • Viki píše:

    Je tento kamen vhodny pre dieta? 5r kamienok na krk, alebo naramok

  • danusa píše:

    ahoj Viki, všetky kamene môžu nosiť deti. takže smelo do toho 🙂

  • Kristina píše:

    Ahoj, hľadám kameň pre 8-mesacne bábätko, ktoré máva veľmi často bronchitídy a pomedzi to stále kašle 🙁 Je pyrit dobrá voľba? Alebo radšej iný by ste skúsili? Tu ma zaujalo, že sa dá použiť pod vankúš 🙂 Ďakujem pekne za radu.

  • danusa píše:

    ahoj Kristínka,
    na všetko, čo má súvis s hlienom a dýchacou sústavou sa mi osvedčil väčší kus neopracovaného oranžového kalcitu.
    dôležité je ale uvedomiť si, že deti do asi 7 rokov nemajú svoje problémy, ale preberajú veci od rodičov, takže zisti, aké sú duševné príčiny bronchitídy, nájdi ich u seba, alebo u muža a rieš prednostne to, lebo keď zostane príčina vo Vás nezmenená, tak bude Tvoje bábätko choré.
    držím palce.

  • Viera píše:

    Dobry den, chcem sa opytat na kamen na urologicko- gynek.problemy.Sami doktory mi nevedia povedat co to je, mavam bolesti mocoveho mechura a caste mocenie.Dcera mala problemy s bruskom, neskor zistena hystaminova intolerancia, vraj man tie mocove zi strachu o nu.Pouzivala som cerveny koral .Tiez som velni nachylna na hrdlo.Vopred dakujem

  • danusa píše:

    ahoj Vierka,
    prosím tykaj 🙂
    na močový mechúr účinkujú tieto kamene – jantár, heliotrop, citrín, prehnit. čo sa týka strachu o dcéru, tak je niekoľko teórií o tom, ako emócie pôsobia na telo a pravdupovediac ja neviem ktorou sa riadiť. keď Ti to dáva zmysel, cítiš, že to je ono, tak potom rieš to. ak nie, tak hľadaj iné možné duševné príčiny problémov s močovým mechúrom a súvisiacimi orgánmi. máš ešte stále o dcéru strach, alebo to prešlo?
    s hrdlom to isté, zisti si, aké duševné príčiny „ohrozujú“ hrdlo, keď Ti niektorá bude dávať zmysel, tak napíš a nájdeme kameň.

  • maria píše:

    Dobry den Rada by som sa spytala, ci je mozne nosit pyrit privesok al. naramok rovnako ako aj cakra kamene na tele – myslim spolu Ci nebude nejaka intolerancia energeticka….teraz nosim naramok cakra a krystal na krku a je to vporiadku, aspon to tak citim…Dakujem

  • danusa píše:

    ahoj maria,
    prosím tykaj. najjednoduchší spôsob, ako to zistiť je ten, že to vyskúšaš.

  • Žabiatko Boboríkove píše:

    Ahoj, chcem sa opýtať, si sa Vám už stalo, že vás nejaký kameň odmietol? Pred určitým časom som mala krásny pyrit, no nanešťastie som ho musela nechať na mieste, z ktorého som odchádzala. Po určitom čase som sa rozhodla zaobstarať si nový. V predajni som chytila do rúk všetky, ktoré mali a energia jedného so mnou celkom rezonovala. Keď som ho priniesla domov a snažila som sa ho očistiť v dyme, veľmi mi to nešlo. Napriek odporúčaniam som sa rozhodla opláchnuť ho vo vode. Potom už mal lepšiu energiu a tak som ho nechala nabiť a potom som ho stratila, hneď na druhý deň. Myslím, že tento kameň nemá byť so mnou. Čo si myslíš Ty? Vďaka za odpoveď.

    1. šutr :) píše:

      Ahoj pyrit nemá rád vodu ak mačka (nazýva sa aj mačacie zlato)tak si ho mala dať do pohára a zasypať soľou aspoň na 12h.
      Že si ho stratila to ak to bol privesok tak sa ti asi ulomil spoj a stratil sa a keď to je kameň (v celku) tak si skús spomenúť kde si ho naposledy brala popr. Keď máš iný pyrit tak ho daj na ruku a nech ťa zavedie,amožno ho nájdeš…

      …a keď ho nájdeš ospravedlň sa mu a zasyp ho soľou na 24 hodina a potom ho neumývaj s vodou a keď bude mať medzi krištáľmi alebo ryhami soľ vyskúšaj (ako ja) dať pyrit do stredu kuchynskej handry a chyť za rohy handry a posun si ruku tam tak aby nevypadol a tras s ním asi 2min. aby ťa soľ vypadla ,keby nezabralo skús vysávač 🙂

      1. Žabiatko Boboríkove píše:

        Ďakujem za odpoveď Šutr, no stratila som ho v lese, iný nemám a rozhodla som sa, že zatiaľ žiadny nezaobstarám. Myslím, že sa k mojej povahe nehodí.

        1. šutr :) píše:

          Aha tak to je iné keď si ho mala vo vreckuv a vypadol ti…

          Ostal v prírode z kadiaľ prišiel a ked ho chces spomen si kadiaľ si išla a vyskúšaj to z krystalom alebo si kúp radšej náramok alb. prívesok je mi ťa ľúto aj pyritu ….

          …možno ho ešte nájdeš alebo dakto iný,tak či tak sa bude mať dobre či u človeka alebo v prírode :‘-)

          1. Žabiatko Boboríkove píše:

            Naozaj sa pre nás trápiť nemusíš 🙂 malo to tak byť. Nemala som si ho vôbec kupovať. Kúpila som si ho kvôli tomu aby som bola asertívnejšia pri mužovi, ktorý sa mi páči, lebo som dúfala, že keď sa zmením môžem ho zaujať. Na druhej strane som ale túžila po tom, aby som ho zaujala taká aká som. Myslím, že zo mňa pyrit cítil tento rozpor, lebo sme sa za tú chvíľu, čo sme s pritom boli spolu nevedeli zladiť, cítila som to, takže sa rozhodol odísť, myslím že sa rozhodol správne 🙂

    2. danusa píše:

      ahoj Žabiatko 🙂
      máš všetky informácie, ktoré potrebuješ, stačí im iba veriť. keď Ti napíšem, že áno, je to pre Teba zlý kameň, tak budeš spokojná, lebo Ti potvrdím Tvoj pocit, keď Ti napíšem, že to je iba haluz, že určite je pre Teba dobrý, tak si buď povieš, že Ti píšem blbosti a tým to skončí, alebo tomu uveríš a budeš ho nosiť so zlým pocitom a nebudeš mu veriť. ja nemám pre Teba lepšie informácie, ako máš Ty. nikto ich nemá. vieš všetko a stačí si iba v hlave zmeniť informáciu, že nie tí vonku (ostatní ľudia) majú pre mňa pravdivé informácie, ale ten pocit, ktorý cítim v mojom bytí, ktorý je informáciou z môjho bytia o mojom bytí 🙂

      1. Žabiatko Boboríkove píše:

        Ahoj,
        no vieš, vlastne som v skryté duše dúfala, že odpovieš niečo také, takže sa skutočne teším, že nie som tak úplne mimo 😀

  • danusa píše:

    hehe, nikto nie je mimo vo svojom vnímaní svojich vecí 😀

  • Iveta píše:

    Dobrý deň, môžem pyrit – náramok nosiť nepretržite a je vhodný pre deti? Ďakujem za odpoveď ??

  • danusa píše:

    ahoj Ivetka 🙂
    prosím tykaj 🙂
    pyrit môžeš nosiť toľko, koľko ti bude príjemné a deti sú tiež len ľudia, takže áno 🙂

  • Mishka píše:

    Ahoj,
    Ked som darovala pyrit a po ceste k majotelkvi sa v baliku rozbil na 3 casti, tak sa ho ma zbavit? Nie je nan pripraveny?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

anketa

ako si vyberáš kamene?

zobraziť výsledky

najnovšie komentáre