achat ohnivy

Farba: hnedo-hrdzavý, oranžový, modrý, zelený
Vzhľad: farebné vzorce vo tvare vírov, svetielkujúce malé kamene
Výskyt: je možné ho získať v špecializovaných obchodoch
Náleziská: USA, Česká republika, India, Island, Maroko, Brazília

Vlastnosti
Ohnivý achát udržuje pevné spojenie so Zemou. Jeho energia pôsobí ukľudňujúcim spôsobom, prináša pocit bezpečia a istoty. Ako kryštál so silnými uzemňujúcimi účinkami dokáže poskytnúť oporu v ťažkých chvíľach.
Ohnivý achát má značne ochranné účinky, hlavne proti urieknutiu. Vytvára okolo tela ochranný štít, odráža negatívne sily späť k ich zdroju, aby pôvodca zlého pochopil, čo v skutočnosti činí.
V telesnej rovine je ohnivý achát spojený so živlom ohňa a napomáha sexuálnym aktivitám. Zapaľuje koreňovú alebo základnú čakru a podnecuje vitalitu na všetkých úrovniach. V duševnom živote odstraňuje strach a zaisťuje pocit absolútneho bezpečia a istoty. Nosenie ohnivého achátu napomáha schopnosti vhľadu do vnútra vecí a súčasne umožňuje s čo najmenšou námahou dospieť k riešeniu vnútorných problémov. Pomáha odstrániť chtivosť a deštruktívne priania. Dá sa použiť aj pri liečbe závislostí.
V duchovnej rovine prispieva tento ochranný kameň k uvoľneniu, pri ktorom telo „zmäkne“, a posilňuje schopnosť meditácie. Tvrdí sa o ňom, že predstavuje symbol absolútnej dokonalosti. Dodáva duchovnú odvahu a pomáha pri rozvoji vedomia.

Liečebné využitie
Tento kameň lieči žalúdok, nervy, systém žliaz s vnútornou sekréciou a poruchy obehového systému. Prospieva zraku, posilňuje nočné videnie a prečisťuje zrak na vnútornej intuitívnej i vonkajšej telesnej úrovni. Rezonuje s meridiánom zvaným trojitý ohrievač a dá sa použiť na obnovenie rovnováhy, pretože z tela odstraňuje návaly tepla. Ohnivý achát prináša telu vitalitu a chráni jeho energie pred vyhorením. Pokiaľ je položený na vyhorenú čakru, postará sa jemne o jej nové napojenie. Na najjemnejšej úrovni prečisťuje ohnivý achát éterické bloky a dodáva energiu aure.

Umiestnenie
Ohnivý achát je možné nosiť dlhú dobu. Dá sa podľa potreby umiestniť na hlavu alebo ktorúkoľvek časť tela.

achat ohnivy
achát ohnivý

3 komentárov

  • JustRedmi6 píše:

    Dobrý deň, kúpila som si ohnivý achat ale on vyzerá úplne inak ako na obrázku. Je čisto červený a má taký prasklinovy vzor…Je to pravý ohnivý achát? Ďakujem 😐

  • danusa píše:

    ahoj, to neviem posúdiť takto, pošli mi jeho obrázok na kamene@vzostup.sk a ja sa pozriem, čo to je za vtáčka 🙂

  • Judita Majorošová píše:

    Dobrý deň, môže sa ohnivý achát nosiť v kombinácii s larimarom? A keď, aké majú spolu účinky? Za odpoveď vopred ďakujem ????

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

anketa

ako si vyberáš kamene?

zobraziť výsledky

najnovšie komentáre